Rusten

Hieronder een aantal tips wat je je kinderen kan laten doen om een moment van rust voor hen te creëren.

• Kleien
    Kinderen kunnen uren spelen met klei. Tijdens het kleien worden veel verhalen verzonnen en speelt de fantasie een grote rol.
  • Kralen rijgen en strijkkralen
    Het rijgen van kralen is een zeer goede motorische oefening. Heb je geen kralen in huis? Je kunt zelf kralen maken van brooddeeg. Heb je rietjes in huis? Knip die dan steeds klein en rijg de stukken in een reeks aan een koord.
  • Tekenen/kleuren
    Tekenen en kleuren is een rustgevende activiteit voor de kinderen. Wat ook leuk is om met een mooie tekeningen te doen: Stop ze in een envelop. Doe ze in de brievenbus van een verzorgingshuis in de buurt. Waarschijnlijk komt daar nu veel minder bezoek dan normaal.
  • Zelf een boekje lezen/ platen van een prentenboek bekijken.
Dit is goed voor de fantasie.
  • Puzzelen
  • Playmobile / poppenhuis