HOME > Informatie > Weer veilig naar school
HomeStel een VraagSitemapDocumentatieaanvraagZoekenStel in als favoriet
LOGIN  
Username
Password
 
Nederlands
KBS de Westhoek

Fietscontrole

Op woensdag 25 oktober zijn de fietsen van de kinderen van groep 5 tot en met 8 gecontroleerd, met het oog op de naderende donkere dagen.

Dit jaar hebben de kinderen de fiets van een klasgenoot mogen nakijken. Twee fietsenmakers uit Oosterhout, Marcel Jorissen (Cycletronic) en Gerard Trossel (Repaircafé) liepen rond, beantwoorden vragen en verrichten kleine reparaties. Sturen en zadels die los zaten, zijn vast gemaakt, kapotte lampen en fietsbellen zijn zoveel mogelijk gerepareerd of vervangen.

Controleer zelf geregeld de fiets van uw kind, want een veilige fiets is erg belangrijk.

Skate clinic

Op woensdag 25 oktober hebben de groepen 4 en 7 een skate clinic gehad. Ook dit jaar was het weer succesvol. De skate clinic van de groepen 5, 5/6, 6/7 en 6 is wegens slechte weersomstandigheden verplaatst naar maandag 20 november.


Verkeersweek

'Op de fiets? Even niets ...'

Op 26 juni 2017 is de verkeersweek gezamenlijk geopend op het schoolplein. Het thema van dit jaar is 'Op de fiets? Even niets ...'. Het is belangrijk om je koppie erbij te houden als je deelneemt aan het verkeer en dat geldt voor iedereen!

In de week zijn er activiteiten georganiseerd voor alle groepen en zelfs de voorschool was actief bezig geweest met het thema verkeer. Verkeersborden en verkeerslicht in de klas, fietsparcours op het schoolplein, fietsen naar de brandweer, oefenen als verkeersdeelnemer in een rolstoel en met blindenstokken. En Ronald McDonald heeft een verkeersveiligheidsshow gegeven.

 


Met de Verkeersslang is dagelijks in kaart gebracht hoe de kinderen naar school zijn gekomen. We kunnen terugkijken op een geslaagde verkeersweek met een mooi behaald resultaat: 93% kwam lopend en fietsend naar school!


Verkeer op basisschool De Westhoek

Basisschool De Westhoek vindt de verkeersveiligheid van de schoolomgeving belangrijk! Zo aan het begin van het schooljaar de activiteiten en weetjes op een rij om u te informeren of uw geheugen op te frissen.

BVL
Onze school heeft het Brabants Verkeersveiligheids Label (een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen in de provincie Noord-Brabant) sinds schooljaar 2012-2013. Zie ook www.bvlbrabant.nl.

Verkeersgroep
Onze school heeft één verkeersleerkracht (Miranda Dekker) en twee verkeersouders (Miranda den Boer en Rebecca van Loon). Als u vragen heeft of interesse heeft om verkeersouder te worden, neem dan contact op met Miranda den Boer (dekrul@ziggo.nl) of spreek één van ons aan.

Lopen en fietsen
Voor de schoolomgeving is het veiliger als u met uw kind lopend of fietsend naar school komt. ‘Op voeten en fietsen naar school is leuk én gezond!’

Kiss & Ride zone
Onze school heeft een Kiss+ Ride zone die als volgt gebruikt dient te worden:
•de kinderen moeten aan de kant van de school uitstappen;
•de ouders die de 'Kiss en Ride'-strook gebruiken, moeten ook echt direct weer doorrijden.

Parkeren op afstand
U kunt uw auto ook op afstand van de school parkeren, bijvoorbeeld op:
•Bredaseweg;
•Bouwlingstraat;
•Stadhouderslaan.

Fietsenstalling groep 1 tot en met 4
De kinderen van groep 1 tot en met 4 zetten hun fiets in het fietsenhok.

Fietsenstalling groep 5 tot en met 8
De kinderen van groep 5 tot en met 8 zetten hun fiets aan de voorkant van de school.

Fietsparkeren ouders
De ouders zetten hun fiets tegen de lange grijze muur.

Niet fietsen op het schoolplein
Tijdens het in- en uitgaan van de school is het zo druk, dat het onverantwoord is om te fietsen op het schoolplein. Graag afstappen en het laatste stukje lopen.

Verkeersbrigadiers
We hebben heel hard verkeersbrigadiers nodig hebben om uw kind(eren) veilig over te laten te steken. Alle tijdstippen moeten ingevuld zijn, voordat wij met een verkeersbrigade mogen starten. Voor vragen, opmerkingen of aanmelden kunt u contact opnemen met Mireille Daanen (directie@kbsdewesthoek.nl).

Ouders en verzorgers wachten op het schoolplein
Aan alle ouders en verzorgers het vriendelijke verzoek om uw kind op te halen op het schoolplein. Dit geldt ook voor de ouders van kinderen die aan de overkant zitten (voormalig Kellebeek College aan Ridderstraat 34). Er zijn ouders die op de stoep en op het fietspad wachten op hun kind. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties voor u, uw kind en medeweggebruikers.

Agenda
Voor dit schooljaar zijn de volgende activiteiten gepland:


Groene Voetstappen Week 40 Groep 1 t/m 8
Fietscontrole / fietsverlichtingsactie25 oktober 2017 Groep 5 t/m 8
Skate Clinic Najaar 2017 Groep 4 t/m 8
Fietsvaardig Week 12 Groep 8
Theorie verkeersexamen 5 april 2018 Groep 7
Praktijk verkeersexamen Week 20 Groep 7
Verkeersweek Week 23 Groep 1 t/m 8Route verkeersexamen 2016

Route - Presentatie (PDF)

Weer veilig naar school

Tips om je kind veilig naar school te laten fietsen


Na de zomervakantie gaan veel kinderen voor het eerst in lange tijd weer op de fiets naar school. Dat is even wennen, voor de kinderen én voor andere weggebruikers. Het is dus voor iedereen zaak extra alert te zijn. Lever ook als ouder een bijdrage aan de veiligheid van je kind.


Wat kun je zelf doen?


Kinderen worden minder kwetsbaar zodra zij meer vaardigheden bezitten om zich veilig in het verkeer te verplaatsen. Laat je kind daarom zo veel mogelijk ervaring opdoen en pak voor korte afstanden altijd de fiets. Laat hem of haar daarnaast - zodra het kan - zelfstandig naar school fietsen. Voor een goede voorbereiding heeft VVN vijf tips opgesteld om veilig naar school te fietsen:


- Kies een veilige route

Zorg ervoor dat dit de vaste route wordt. Het is niet vanzelfsprekend dat dit ook de kortste route is.


- Oefen de route vooraf met je kind

Op zoek naar een rustig moment? Fiets de route dan eerst op zondag. Over het algemeen is het dan minder druk op de weg.


- Zorg ervoor dat de bagage veilig meegenomen kan worden

Dat wil zeggen in een rugzak of in een fietstas achterop.

Waarschuw je kind nooit met drie of meer naast elkaar fietsen

Ook al is het nog zo gezellig, dit levert onnodige gevaren op. Geef zelf altijd het goede voorbeeld.


- Zorg altijd voor een veilige fiets

Werken de remmen goed en doet de verlichting het nog? Check de fiets van je kind aan de hand van de Checklist fietscontrole.

 

Verkeersprotocol

Als een groep tijdens schooltijd het terrein van De Westhoek te voet of per fiets verlaat gelden de volgende protocollen:


wandelprotocol

fietsprotocol